آشپزخانه های امروزی

10 اصل مهم در تغییر دیزاین آشپزخانه

10 اصل مهم در تغییر دیزاین آشپزخانه

دیزاین آشپزخانه

یک جمله معروف در مورد آشپزخانه وجود دارد که احتمالا شما هم شنیده باشید. آشپزخانه قلب منزل است. این جمله از گذشته در بین مردم گفته می‌شده است و نشان از جایگاه آشپزخانه در یک خانه دارد. و کدبانوی منزل نیز زمان زیادی از وقت خود را در آشپزخانه می‌گذراند؛ از طرفی بیشتر لوازم خانگی منزل مانند یخچال، فریزر، ماشین لباسشویی و ظرفشویی در آشپزخانه قرار دارند که با در نظر گرفتن حجم کابینت‌ها درصد قابل توجهی از فضای آشپزخانه را به خود اختصاص می‌دهند. از نظر بسیاری از فعالان حوزه معماری، طراحان و معماران باید توجه ویژه یا به آشپزخانه داشته باشند. در ادامه به” نکات کلیدی طراحی آشپزخانه ” پرداخته ایم. همراه ما باشید.

1.شکل آشپزخانه

فضای آشپزخانه برحسب سبک معماری شکل‌های گوناگونی دارد. بعضی از آشپزخانه‌ها به شکل L هستند، برخی دیگر مانند یک دالان دراز و برخی دیگر فضایی بیضی شکل دارند. همچنین کوچک یا بزرگ بودن متراژ آشپزخانه یکی از عوامل تعیین‌کننده در طراحی دکوراسیون است؛ مدل کابینت و چیدمان وسایل آشپزخانه همگی بر اساس شکل فیزیکی آشپزخانه انجام می‌گیرند.طراحی دکوراسیون برای آشپزخانه‌های بزرگ راحت‌تر انجام می‌شود و می‌توان در آن ریزه‌کاری‌های بیشتری به کار برد اما در آشپزخانه‌های کوچک اصلی‌ترین هدف قرار دادن مناسب وسایل است به‌ گونه‌ای که از فضا بهترین استفاده صورت گیرد.

2.نورپردازی

مهم‌ترین نکته در دکوراسیون آشپزخانه مدرن تنظیم نور است. نورها به دو دسته‌ی طبیعی و مصنوعی تقسیم می‌شوند. منظور از نور طبیعی همان نور خورشید است که از طریق پنجره‌ها به آشپزخانه تابیده می‌شود. آن دسته از منابع نور مانند انواع لامپ‌ها که با برق کار می‌کنند، نورهای مصنوعی نامیده می‌شوند.اگر نور خورشید به ‌اندازه‌ی کافی به آشپزخانه شما تابیده شود، نیازی به استفاده از منابع مصنوعی نور در روز ندارید؛ اما برای شب باید منابع نور به ‌اندازه‌ی کافی وجود داشته باشند. به ‌طور کلی نورهای مصنوعی باید به ‌گونه‌ای تنظیم شوند که به بهترین نقاط بتابند.

3.دسترسی آسان

برخی افراد سعی می‌کنند به هر شکل ممکن تمام وسایل را درون آشپزخانه جای دهند؛ فارغ از اینکه شیوه‌ی دسترسی به آن‌ها چگونه باشد؛ توجه داشته باشید که نحوه‌ی چیدمان وسایل آشپزخانه باید به‌ گونه‌ای باشد که به راحتی مورد استفاده قرار گیرند.

4.اول ایمنی بعد زیبایی

در آشپزخانه منابع انرژی زیادی اعم از لوله‌های گاز و سیم‌های برق وجود دارند که به ‌طور بالقوه خطرناک محسوب می‌شوند. وجود شعله‌های اجاق گاز می‌تواند این خطر را از حالت بالقوه به بالفعل تبدیل کرده و سبب حوادث ناگواری شود. به همین دلیل باید از نکات ایمنی مورد نیاز در آشپزخانه آگاهی کسب کرده و آن‌ها را به کار بست.در مواقعی که اجاق گاز مورد استفاده قرار نمی‌گیرد، باید شیر اصلی گاز ورودی به آن بسته باشد. سیم‌های برق نیز باید به خوبی عایق شده و از نقاطی عبور داده شوند که با افراد تماس پیدا نکنند. همچنین در نزدیکی اجاق گاز نباید هیچ سیم برقی وجود داشته باشد؛ زیرا ممکن است در اثر حرارت ذوب شده و منجر به حادثه شود. در نهایت وسایل نوک تیز مانند چاقو ، سیخ و…. از دسترس کودکان دور باشد.

5.تهویه مطبوع

بعضی از افراد برای جابه‌جایی هوای داخل آشپزخانه پنجره‌ها را باز می‌کنند اما این کار به مراتب زیان‌بارتر است، زیرا هوای بیرون از منزل به خصوص در شهرهای بزرگ دارای انواع آلودگی‌های شیمیایی است که با ورود آن‌ها به مواد غذایی می‌توانند به سلامت بدن آسیب برسانند. هودهای آشپزخانه معمولاً بهترین راهکار در این زمینه هستند که می‌توانند علاوه بر تمیز نمودن هوا، دود و چربی غذاها را نیز به خود جذب کرده و از آلوده شدن سطوح آشپزخانه جلوگیری کنند.

6.منابع انرژی

یکی از نکات مهم در دکوراسیون آشپزخانه مدرن مدیریت منابع انرژی است. اگر آشپزخانه‌ی شما در حال ساخت است تا حد امکان تعداد زیادی پریز در دیوارها قرار دهید تا بعداً مجبور به سیم‌کشی‌های طویل و دست و پا گیر نباشید. همچنین سعی کنید از ابتدا مکان اجاق گاز خود را معلوم کنید تا لوله‌های گاز دقیقاً در همان نقطه قرار بگیرند. در غیر این صورت باید از شیلنگ‌های طولانی استفاده کنید که ظاهر زشتی به آشپزخانه‌ی شما می‌دهند و خطراتی را نیز دارند.اگر آشپزخانه‌ی شما از قبل ساخته شده است و در حال حاضر در فکر ایجاد تغییراتی در آن هستید، بهتر است بصورت روکار در نقاط مختلف آشپزخانه پریزهایی را در نظر بگیرید تا انرژی هر وسیله‌ی برقی در همان محلی که قرار گرفته تأمین شود.

7.بهینه کردن فضا

مدیریت مؤثر فضای آشپزخانه استفاده از حداکثر فضاهای موجود می باشد. بدین منظور باید تا حد امکان از وسایلی که دارای حجم هندسی منتظم هستند استفاده کرد؛ زیرا در این‌گونه حجم‌های وسایل می‌توانند به ‌درستی در کنار یکدیگر قرار بگیرند و تنها در چارچوب کاربری خود فضا اشغال کنند. در عوض اشکال با شکل هندسی نامنتظم فضای زیاد را به‌ گونه‌ای اشغال می‌کنند که نمی‌توان از آن هیچ‌گونه استفاده‌ای کرد.

8.طراحی حرفه‌ای دکوراسیون

از نظر روانشناسی شکل‌هایی با زوایای نوک تیز، شکل‌های خشن و شکل‌هایی با زوایای منحنی و گرد، شکل‌هایی نرم و غیر خشن به شمار می‌آیند؛ بنابراین هر چقدر در طراحی دکوراسیون آشپزخانه مدرن از شکل‌های گرد و خطوط منحنی بیشتر استفاده شود، تأثیر بهتری بر روحیه‌ی خانواده خواهد داشت. البته این مسئله باید متناسب با سایر وسایل موجود در آشپزخانه باشد.

9.چیدمان وسایل آشپزخانه

به ‌طور کلی لوازم آشپزخانه به دلیل شرایط محیطی و آلودگی‌های ناشی از دود و چربی زودتر رنگ کهنگی به خود می‌گیرند و به تدریج باعث از بین رفتن شادابی و نشاط آشپزخانه خواهند شد. به همین خاطر بهتر است پس از گذشت یک بازه زمانی معین، وسایل را با نمونه نوی آن‌ها تعویض کنید. بهتر است بعد گذشت هر مدت یک‌بار دیوارها را با کاغذ دیواری جدید بپوشانید تا فضای کلی آشپزخانه عوض شود. در چیدمان وسایل آشپزخانه به هماهنگی و رنگ‌ها باید توجه ای ویژه داشت.

10.طراحی حرفه‌ای دکوراسیون تأثیر رنگ‌ها

رنگ‌ها قدرت خارق‌العاده‌ای دارند و شاید اگر بگوییم که تنها به‌ وسیله‌ی استفاده‌ی درست از رنگ می‌توان یک آشپزخانه ‌ایده‌آل طراحی کرد، اغراق نکرده باشیم. رنگ‌های سبز و آبی بهترین رنگ‌هایی هستند که می‌توان دکوراسیون آشپزخانه را بر اساس آن‌ها طراحی کرد. اگر خواهان آشپزخانه‌ای پر انرژی هستید، بهتر است از رنگ‌های گرم مانند قرمز، نارنجی و زرد استفاده کنید؛ اما رنگ‌های آبی، سبز و بنفش رنگ‌هایی سرد به شمار می‌روند که احساس آرامش را به خانواده القا می‌کنند.

 

 

بنر ارتباط با دنیته

 

شما می توانید با خرید لوازم خانگی با کیفیت و با دوام و مدرن آسایش و امنیت را مهمان همیشگی آشپزخانه خود کنید. ما شما را به دیدن فروشگاه گروه دنیته دعوت می کنیم و جهت اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان ما تماس حاصل نمایید

مطالب مرتبط

دیدگاهی در مورد “10 اصل مهم در تغییر دیزاین آشپزخانه

  1. ندا اسماعیلی گفت:

    ایده های جذابی بود ممنون

    1. بنفشه قاسمی گفت:

      ممنون از لطفتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *