آشپزخانه های امروزی

8 روش برای پخت غذای سالم

8 روش برای پخت غذای سالم

روش های پخت غذا

روش‌های صحیح پخت نقش موثری در ارتقاء سلامت افراد دارند. اگر به دنبال زندگی طولانی و سالم هستیم باید از همین امروز در نحوه غذا پختن و غذا خوردن مان توجه بیشتری کنیم. بنابراین تغییرات ساده می‌تواند تأثیر بسیار زیادی بر روی سلامت قلب، سیستم ایمنی بدن و سایر اورگان‌های بدن داشته باشند.روش‌های زیادی برای پخت غذا وجود دارد و برای پخت هر غذایی عوامل مهمی در روند پختن آن تاثیر دارد.به عنوان مثال برای پخت غذاهای گوشتی و گوشت محور زمانه بیشتری نسبت به غذاهای گیاهی لازم دارید و همچنین هر دو مورد با روش های متفاوتی پخته می‌شوند. در این مقاله به روش‌های پخت غذای سالم برای سلامتی بدن انسان پرداخته ایم . تا آخر این وبلاگ با ما همراه باشید.

1.روش پخت مرطوب

در این روش از بخار یا مایع برای پخت غذا استفاده خواهد شد. منظور از مایعات صرفاً آب نیست بلکه استفاده از آب گوشت و یا مایع‌های طعم داری نظیر سرکه نیز جزء این دسته حساب می‌شوند. مایعات در این دسته تنها حکم انتقال‌دهنده گرما و حرارت را ندارند بلکه برخی از آن‌ها وظیفه انتقال طعم خود را به غذا نیز دارند، برای مثال در برخی از غذا‌ها به جای نمک از سرکه بالزامیک استفاده می‌کنیم، زیرا می‌خواهیم طعم سرکه به غذای ما منتقل شود و به عنوان یک مایع در امر پخت غذا نیز تأثیر‌گذار باشد. همچنین می‌توانید از مایعی که برای روش پخت مرطوب استفاده کرده‌اید، در تهیه سس آن غذا نیز استفاده بکنید.روش پخت گرمای مرطوب برای غذا‌هایی که بافتی محکم‌تر و سفت نسبت به گیاهان دارند روش مناسبی می‌باشد؛ زیرا برخی از پروتئین‌ها مانند گوشت قرمز و گوشت سفید دارای بافت محکمی هستند و استفاده از روش پخت مرطوب برای طبخ کردن آن‌ها باعث خواهد شد تا به راحتی بافت آن‌ها نرم و قابل خوردن شود.

2.روش بلانچینگ

به روشی گفته می شود که در آن خوراکی را در آب جوش غوطه ور می‌کنند و برای چند دقیقه هم این حالت را نگه می‌دارند و بعد بلا فاصله آن را در آب سرد قرار می‌دهند. این روش برای اوقاتی که می‌خواهیم سبزیجات و میوه‌های ما رنگ و حالت خود را به خوبی حفظ کنند یکی از بهترین روش هاست.در مجموعه‌های رستورانی برای نگهداری از سبزیجات از این روش استفاده می‌کنند. همانطور که پر واضح هست با استفاده از این روش بافت سبزیجات و میوه‌ها، نرم خواهد شد و برخی از گیاه خواران با استفاده از این روش بافت گیاه را نرم‌تر کرده و در نهایت میل می‌کنند. این روش به غیر از خاصیت نرم کنندگی که به همراه دارد باعث می‌شود تا فرایند فعالیت آنزیم‌ها در سبزیجات و میوه‌ها به وجود نیاید، زیرا دقیقاً همین فرایند باعث زودتر فاسد شدن میوه و سبزیجات می‌شود.

3.روش جوشاندن

در روش جوشاندن ما آب را به دمای جوش می‌رسانیم، که این دما برای آب برابر با ۱۰۰ درجه سانتیگراد می‌باشد. به واسطه این روش بخار آب باعث پخته شدن مواد غذایی می‌شود. در این روش ابتدا بخار آب مواد را نرم‌تر می‌کند و در گام بعدی به مرحله کامل پخته شدن و قابل خورده شدن می‌رساند. این روش برای مواد غذایی که بافت بسیار محکم دارند مناسب است برای موادی نظیر لوبیا، عدس، لپه، ماکارانی و…. این روش پخت مرطوب جز روش‌های پخت غذای سریع به حساب می‌آید.

4.روش برایزینگ

در روش برایزینگ، قرار است تا مواد غذایی ما با کمترین حجم آب پخته شوند، به این شکل که سعی بر این است تا مواد همراه با آب موجود در بافت‌های خود پخته شوند. صرفاً برای شروع کار مقدار خیلی کم آب به ظرف اضافه می‌شود. در این روش با توجه به اینکه ماده غذایی همراه با آب موجود خود پخته می‌شود طعم و مزه غذا دو چندان خواهد بود. برای غذا‌هایی که گوشت زیاد دارند این روش یکی از بهترین هاست زیرا طعم و مزه واقعی گوش را می‌توانید به خوبی احساس کنید.

5.روش پوچینگ

در این روش مواد غذایی با دمای ۷۰ و ۸۰ درجه آب در ارتباط خواهند بود، به این شکل که مواد را در آب غوطه ور می‌کنند تا بطور کامل بپزد. در این روش کمتر آسیب به بافت غذا می‌رسد به طور معمول برای درست کردن تخم مرغ آب پز در رستوران‌ها از این روش استفاده می‌کنند.

6.روش اسکالدینگ

روش اسکالدینگ، این یکی دیگر از روش‌های پخت مرطوب می‌باشد، در این روش دمای آب به حدی است که به راحتی می‌تواند پوست دست را بسوزاند، به طور کلی یکی از نشانه‌های این روش این است که حباب‌هایی در کف قابلمه ایجاد شده و به سمت سطح قابلمه به حرکت در می‌آیند.  از این روش به طور معمول برای ذوب کردن مواد مانند شکلات و شکر استفاده می‌شود.

7.روش بخار پز کردن

در روش‌های گفته شده تا اینجای مقاله مواد غذایی مستقیم با آب و مواد مایع دیگر در حال پخت بودند.  اما در روش بخارپز کردن مواد غذایی به صورت غیر مستقیم و با استفاده از بخار آب پخته می‌شوند.  این روش از پخت و پز مدت زمان زیادی را از ما خواهد گرفت و غذا با آرامش خواهد پخت.  این روش به حد زیادی ارزش غذایی را حفظ خواهد کرد، به حدی که اکثر متخصصان حوزه مواد غذایی این روش را یکی از بهترین روش‌های طبخ غذا می‌دانند.  در این روش انواع گوشت‌ها و سبزیجات پخته می‌شوند.

8.روش پخت خشک

روش پخت خشک یکی دیگر از روش‌های طبخ مواد غذایی می‌باشد،  در این روش گرما و حرارت را بدون استفاده از هیچ گونه مایعی بر خلاف روش پخت مرطوب،  به صورت مستقیم به غذا منتقل می‌کنیم.  به طور کلی دمای این روش پخت به نسبت روش قبلی گفته شده بیشتر خواهد بود،  با استفاده از این روش غذا‌های ما سرخ خواهند شد.  به واسطه ساز و کاری که برای این روش وجود دارد، حرارت به صورت مستقیم و بدون هیچ واسطه‌ای دیگر به غذا می‌رسد و باعث می‌شود تا آب موجود در بافت‌های غذا از بین برود و رفته رفته غذا پخته و سرخ شود.  در ادامه به بررسی انواع مختلف این روش خواهیم پرداخت با ما همراه باشید.

 انتخاب شیوه صحیح پخت غذا

 پر واضح است که اگر قرار است غذای خورشتی درست کنید، باید یکی از روش‌های پخت مرطوب را انتخاب کنید و اگر قرار است غذای فست فودی و یا غذایی که لازم است آن را سرخ کنید، درست کنید، باید بین روش‌های پخت خشک یکی را انتخاب کنید، ولی برخی از موارد همانند شیرینی‌ها و کیک‌ها وجود دارند که می‌توان هر دو روش‌های پخت را برای طبخ آن‌ها به کار گرفت و اینجاست که شما باید با توجه به دستور پخت آن کیک و شیرینی، تصمیمی بگیرید.

بنر ارتباط با دنیته

 

شما می توانید با خرید لوازم خانگی با کیفیت و با دوام و مدرن آسایش و امنیت را مهمان همیشگی آشپزخانه خود کنید. ما شما را به دیدن فروشگاه گروه دنیته دعوت می کنیم و جهت اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان ما تماس حاصل نمایید

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *