آشپزخانه
آشپزخانه یکی از فضاهای اصلی خانه است که در آن فرایند پخت و پز،شستشو ونگهداری مواد خوراکی صورت می پذیرد.به طور کلی تا قرن هجدهم میلادی، فضای پخت و پز از اجزای اصلی معماری ساختمان محسوب نمی شد و معمولا غذا در اتاقکی به نام مطبخ در بیرون از خانه و مستقیما بر روی آتش پخت می شد. اما در اوایل قرن نوزدهم میلادی با ظهور پیشرفت های فنی، اختراع کوره، دیگ های بخار، لوازم برقی و همچنین یخچال و فریزر، معماری آشپزخانه و نحوه پخت غذا نیز متحول شد و آشپزخانه به بخش مهمی از ساختمان برای زندگی مدرن و راحت تبدیل شد.
آشپزخانه مدرن قلب خانه است. چه مکان آماده سازی و آشپزی برای غذاهای لذیذ و چه مکان مورد علاقه ای برای با هم بودن و استراحت و گفتگو، آشپزخانه امروزی آرامش بخش، دلپذیر، دوستانه و کاربردی است. اگرچه آشپزخانه عصر مدرن کاربردی و جذاب است، اما در طول تاریخ همیشه اینطور نبوده است. در گذشته آشپزخانه عمدتاً به عنوان منطقه ای برای تهیه غذا وجود داشته و حتی لزوماً در خود خانه قرار نداشته است.
لوازم مورد نیاز آشپزخانه
- کابینت
- کانتر
- سینک ظرفشویی
- هود
- اجاق گاز
- مایکروویو
- ماشین ظرفشویی
- ظروف آشپزی
- ظروف سرو غذا
- یخچال و فریزر
- میز غذاخوری
هدف از طراحی
هدف در اینجا اعمال چند اصل طراحی شناخته شده برای دستیابی به یک آشپزخانه عملا کارآمد است. منظور من از کارایی ، میزان سهولتی است که شما قادر به انجام کارهای روزانه در آشپزخانه هستید. به آن مانند یک جریان طبیعی از یک کار به کار دیگر فکر کنید. مشتری خیالی ما در این مورد یک خانواده سه نفره است که دوست دارند زمان زیادی را در آشپزخانه بگذرانند، چه آشپزی کنند و چه میزبان مهمانی های شام. اگرچه طراحی همیشه با توجه به نیازهای خاص هر مشتری متفاوت است، برخی از اصول اساسی وجود دارد که می تواند برای هر طرحی اعمال شود.
اصول آشپزخانه استاندارد
آشپزخانه نه تنها جایی است که ما آشپزی می کنیم، بلکه جایی است که دوستان و خانواده را سرگرم می کنیم، صبح هایمان را شروع می کنیم و بعد از یک روز طولانی و شام استراحت می کنیم. بنابراین با توجه به اهمیت آشپزخانه، باید متناسب با نیازهای خاص شما طراحی و ساخته شود. در این وبلاگ ما دو اصل اصلی طراحی آشپزخانه را کشف خواهیم کرد که به شما کمک می کند آشپزخانه کارآمدتری طراحی کنید! به نام:
- ترتیب کار
- مثلث آشپزخانه
۱. ترتیب کار
ترتیب کار فعالیت هایی است که در تهیه غذا انجام می شود. این به معنای تمام مراحل از ورود به مواد غذایی، نگهداری محصولات، آماده سازی، پخت و پز، غذا خوردن و در نهایت تمیز کردن آن است. ما می توانیم این موارد را به شش مرحله اصلی تقسیم کنیم که در زیر توضیح داده شده است.
ذخیره سازی : تخلیه و باز کردن مواد غذایی، نگهداری در یخچال و فریزر
شستشو : شستن، پوست کندن، خرد کردن، الک کردن غذا، شستن ظرف
آماده کردن : توزین، مخلوط کردن کیک و شیرینی
طبخ : اجاق برای جوشاندن و سرخ کردن، گریل برای کباب کردن و سرخ کردن، فر برای پخت و برشته کردن، اجاق مایکروویو برای یخ زدایی، پخت و پز سریع و حرارت دادن.
سرو : پختن غذا، گرم نگه داشتن غذا، برشته کردن نان، نگهداری کارد و چنگال، ظروف و چاشنی ها
غذا خوردن : سفره گذاشتن و غذا خوردن
پس چگونه همه اینها بر روند طراحی تأثیر می گذارد؟ خوب، ایده این است که طرحی از آشپزخانه طراحی کنید که گردش متقاطع تا حد امکان در کمترین حالت باشد. به عبارت دیگر، آشپزخانه را به گونه ای چیدمان کنید که کارهای ذکر شده با کمترین تلاش ممکن انجام شود. با این اوصاف، همیشه قرار است برخی از فعالیت ها از مسیر هم عبور کنند. به عنوان مثال، سینک ظرفشویی هم برای آماده سازی و شستن و هم برای جریان ظروف و ظروف ظرفشویی به ماشین ظرفشویی و میز استفاده می شود.
۲. مثلث کار آشپزخانه
مثلث کار رابطه بین سه مورد از لوازم اصلی مورد استفاده در آشپزخانه – یخچال، سینک و اجاق گاز است. به عنوان یک قانون کلی، وقتی طول ها را با هم جمع می کنیم، مجموع آن نباید کمتر از ۳.۵ متر و از ۶.۵ متر بیشتر باشد. بنابراین حتی اگر ما روی یک چیدمان آشپزخانه نسبتا بزرگ خانوادگی کار میکنیم، میتوانیم با پیروی از قانون مثلث آشپزخانه آن را کارآمد نگه داریم.
کابینت آشپزخانه
کابنیت یکی از مهمترین اجزای تشکیل دهنده آشپزخانه های امروزی در هر نوع فرهنگ و سبک از دکوراسیون است.این کابینتها نقشی حیاتی در طراحی هر آشپزخانه ایفا میکنند و هم فرم و هم عملکرد کلی را ارائه میکنند. از کابینت برای فضایی که بتوان در آن ظروف، تجهیزات آشپزخانه و مواد غذایی را نگه داری کرد استفاده میشود.برای استفاده حداکثری از تجربه آشپزی و سرگرمی در آشپزخانه خود، حتما از لوازم جانبی کابینت برای سازمان دادن، عناصر طراحی منحصر به فرد، و سایر متریال ها بهره ببرید تا اطمینان حاصل کنید که پروژه آشپزخانه شما، به بهترین نحوه انجام شود.
ویژگی کلیدی و ضروری برای کابینت آشپزخانه
1.مرکز زباله و بازیافت : سطل زباله و سطل بازیافت یک راه عالی برای مرتب نگه داشتن آشپزخانه و در عین حال به حداکثر رساندن فضای ذخیره سازی است. ما چندین روش برای قرارگیری سطل آشغال در کابینت را ارائه می دهیم.
2.فضای کافی برای انبار : داشتن یک انباری برای نگهداری مواد غذایی و ظروف یکی از موارد بسیار مهم برای کسانی است که خانواده های پرجمعیت دارند یا اغلب اوقات مهمانداری میکنند.
3.لوازم جانبی ذخیره سازی : محل نگهداری درب کابینت را می توان برای نگهداری ادویه جات، لوازم نظافتی یا حتی ظروف آشپزی استفاده کرد.
4.کشو و سینی رول : ابتدایی ترین ویژگی های ذخیره سازی که در طراحی کابینت ضروری است، کشوها و سینی های رول هستند. آنها به شما امکان می دهند با بیرون کشیدن کشو یا سینی به اقلام ذخیره شده در پشت کابینت دسترسی داشته باشید.
5.درب های شیشه ای : کابینت های دیواری با درهای شیشه ای به شما این امکان را می دهد که لوازم و ظروف شیشه ای مورد علاقه خود را به نمایش بگذارید و در عین حال آنها را در دسترس قرار دهید. این نوع کابینت همچنین برای نگهداری اقلامی که به طور مرتب استفاده می کنید مانند ادویه جات، گیاهان و چاشنی ها مفید است.
6.کابینت های گوشه ای : کابینت های گوشه ای اغلب فضاهایی هستند که در آشپزخانه کم استفاده می شوند. نصب سوزان تنبل یا سیستم قفسه بندی چرخشی می تواند به حداکثر رساندن ذخیره سازی در کابینت های گوشه ای کمک کند.
7.جزیره آشپزخانه : هیچ چیز در هنگام آماده سازی غذا خسته کننده تر از تمام شدن فضای پیشخوان نیست. یک جزیره آشپزخانه با کابینت فضای اضافی برای آماده سازی غذا و برای پذیرایی از مهمانان فراهم می کند.
8.انبار ترشیجات : اگر از علاقه مندان به شور و ترشی هستید، در آشپزخانه خود یک قسمت برای نگهداری ترشیجات نصب کنید.
9.درب ها و کشوها با بسته شدن نرم : یکی از ویژگی های استاندارد کابینت ها در آشپزخانه، لولاهای آرام بند و ریل های کشو است. از سردرد ناشی از کوبیدن درهای کابینت جلوگیری کنید.
10.هود مناسب : با هودهای مخفی یا توکار ، آشپزی خود را به سطح بالاتری ببرید.
شما شایستگی آن را دارید که با کیفیت زندگی کنید . با انتخاب محصولات دنیته ، پولتان را ذخیره کنید . برای دریافت مشاوره می توانید با کارشناسان ما در گروه صنعتی دنیته در ارتباط باشید.