آشپزخانه های امروزی

اشتباهات مهلک در طراحی آشپزخانه

اشتباهات مهلک در طراحی آشپزخانه

نباید های دیزاین آشپزخانه

آشپزخانه به عنوان قلب تپنده خانه، یکی از پُراستفاده‌ترین مکان‌ها در خانه‌های ایرانی محسوب می‌شود. علاوه بر این معمولا آشپزخانه یکی از محبوب‌ترین نقاط خانه، برای بازسازی است. بنابراین طراحی درست و اصولی آن اهمیت زیادی دارد.مهم ترین و پرکاربردترین بخش هر خانه آشپزخانه است که حتی اگر از باکیفیت ترین و بهترین لوازم خانگی در آنجا استفاده شود، باز هم یک اشتباه در چیدمان آن می تواند آشپزخانه رویایی شما را به یک کابوس تبدیل کند. طراحی آشپزخانه فقط در کابینت های زیبا و نورپردازی خلاصه نمی شود، بلکه نحوه استفاده از فضای آشپزخانه نیز نقش مهمی در چیدمان آن دارد. امروز قصد داریم به بررسی اشتباهات رایج در چیدمان آشپزخانه بپردازیم:

نادیده گرفتن مثلث کار آشپزخانه

اجاق، ظرفشویی و یخچال سه راس مثلث کار آشپزخانه را تشکیل می‌دهند. تلاش کنید تا فاصله بین این سه نقطه کاربردی، 1.5 تا 3 متر باشد. به این نکته نیز توجه داشته باشید که مسیرهای این مثلث خلوت و فاقد وسایل دست و پا گیر باشند.

فضای کم برای ذخیره سازی

با توجه زیاد بودن ظروف و لوازم آشپزخانه، شما باید فضای کافی و مناسب برای جای دادن همه آ‌ن‌ها را داشته باشید. برای هر وسیله باید جانمایی شود. یخچال، ماشین ظرفشویی، ماشین لباس‌شویی، لوازم برقی، ظروف کوچک و بزرگ، قابلمه‌ها و… همگی باید در آشپزخانه جا شوند.

وجود کشو به مقدار کافی، قفسه‌های مخصوص ادویه و… می‌تواند کار را بسیار راحت کند. پس برای هر چیزی که در آشپزخانه به آن نیاز دارید، جای مخصوص در نظر بگیرید. اگر آشپزخانه شما کوچک است، می‌توانید با نصب کابینت تا سقف و بالای یخچال، فضا را به حداکثر برسانید.

نبود فضای کافی برای پیشخوان

به یاد داشته باشید که برای انجام کارهای آشپزخانه و یک آشپزی راحت و لذت بخش باید بتوانید ظروف متعددی را روی کابینت قرار دهید. داشتن فضای کاری مناسب در آشپزخانه یکی از حداقل‌های آشپزی است.

نور نامناسب

در طراحی آشپزخانه اگر نور کافی را در نظر نگیرید، مجبور خواهید شد در سایه و نور کم غذا را پخته و میل کنید. شما باید سه نوع نورپردازی در آشپزخانه خود داشته باشید:

  • نورپردازی عمومی برای روشن کردن تمام فضای آشپزخانه
  • چراغ‌های کار مانند لامپ‌های آویز بالای جزیره آشپزخانه
  • چراغ‌های زیر کابینت یا داخل کابینت

نبودن پریز برق به مقدار کافی

تمام وسایل آشپزخانه اعم از یخچال، ماشین ظرفشویی، ماشین لباس‌شویی، اجاق گاز، ماکروویو و… باید پریز مختص به خود را داشته باشند. البته علاوه بر این موارد باید برای وسایلی مثل آبمیوه‌گیری، چرخ گوشت و هم‌زن برقی نیز در مکان‌های مختلف، به تعداد کافی، پریز برق قرار دهید.

مخفی نبودن سطل‌های زباله

بهترین فضا برای قرار دادن سطل زباله، کابینت سینک یا یکی از کابینت‌های نزدیک به آن است. توجه داشته باشید که مخفی بودن سطل زباله علاوه بر اینکه باعث نظم و زیبایی بیشتر آشپزخانه شما می‌شود یک اصل بهداشتی است.

نامناسب بودن اندازه و موقعیت جزیره

اغلب اوقات جزایر برای فضای کلی آشپزخانه خیلی کوچک یا خیلی بزرگ هستند. جزیره‌ای را در نظر بگیرید که ابعاد آن متناسب با ابعاد آشپزخانه شما باشد و برای رفت و آمدتان مشکلی ایجاد نکند.

موقعیت نامناسب وسایل یا کابینت‌ها

مطمئن شوید که فضای کافی برای ایستادن در مقابل وسایل یا کابینت‌ها را در اختیار دارید. آیا باز کردن در یخچال مانع باز شدن در کابینت‌های مجاور نیست؟ وقتی درِ ماشین ظرفشویی را باز می‌کنید راه تردد بسته نمی‌شود؟ پس به همه چیز توجه کنید.

انتخاب کابینت بر اساس قیمت، نه کیفیت

کابینت‌ها یکی از گران‌ترین بخش‌های بازسازی خانه شما هستند. هرگز کیفیت را فدای قیمت نکنید. به یاد داشته باشید که اگر آن‌ها مقاومت کافی در برابر سایش، رطوبت، ضربه و… را نداشته باشند مجبور می‌شوید خیلی سریع‌تر از موعد معمول دوباره کابینت‌ها را تعویض کنید.

نداشتن تهویه مناسب

یکی دیگر از اشتباهات رایج در طراحی آشپزخانه نداشتن یک تهویه مناسب است. به یاد داشته باشید که اجاق گاز نیاز به هود و سیستم تهویه مناسب دارد. پس در انتخاب هود آشپزخانه بیشترین دقت را به خرج دهید. هودهایی را انتخاب کنید که مکش مناسب با حداقل صدا را داشته باشند تا روشن بودن آن برای اهالی خانه ایجاد مزاحمت نکند.

نادیده گرفتن کاشی بین کابینتی

برخی افراد تصور می‌کنند که کاشی بین کابینتی صرفا یک کار ظاهری است. اصلا اینطور نیست، چرا که کاشی‌های بین کابینتی از دیوارهای آشپزخانه در برابر آب، بخار و چربی‌های ناشی از پخت غذا محافظت می‌کنند.

می توانید با رعایت این نکات دکوراسیون آشپزخانه را زیبا جلوه دهید

  • استفاده از ترئیناتی مانند گل، گیاه و میز و صندلی
  • توجه به جنس و متریال (جنس کابینت‌ها، کف‌پوش و بدنه)
  • توجه به ترکیب رنگ در دکوراسیون داخلی آشپزخانه (ترکیب رنگ باید موجب ایجاد هارمونی در فضای آشپزخانه شود)
  • استفاده از نور پردازی (هم نور طبیعی و هم نور مصنوعی، نور طبیعی همان نور خورشید و نور مصنوعی منظور استفاده از نور و لامپ ها می باشد)
  • استفاده از تکینک مثلث کار در چیدمان آشپزخانه (تکنیک مثلث کار یعنی توجه به فاصله سه عنصر و وسیله بزرگ آشپزخانه می باشد مانند توجه به فاصله گاز، لباس شویی و سینک ظرف شویی)

انتخاب کابینت

در دکوراسیون داخلی و دیزاین آشپزخانه، انتخاب کابینت قدم اول می باشد. شما باید کابینتی را انتخاب کنید که مطابق سبک شما باشد. اگر سبک دیزاین شما به صورت کلاسیک می باشد باید کابینت هایی را انتخاب کنید که دارای نقش و نگار و یا پایه های کنده کاری شده هستند. بنابراین می توان نتیجه گرفت که تعیین کابینت مهم ترین قدم در چیدمان و دیزاین آشپزخانه می باشد. لازم به ذکر است که کابینت علاوه بر زیبایی آشپزخانه، باید طوری باشد که وسایل آشپزخانه را به خوبی در خود جای دهد.

انتخاب رنگ در دیزاین آشپزخانه

همان طور که می دانید رنگ، تاثیر بسزایی در زیبایی یک آشپزخانه و دیزاین آن دارد. هر فضایی به رنگ مناسب خود نیاز دارد تا اوج زیبایی خود را به نمایش بگذارد. بهتر است طوری رنگ را انتخاب کنید که با وسایل و سبک دیزاین آشپزخانه شما هارمونی ایجاد کند.

دیزاین وسایل کاربردی آشپزخانه

در دکوراسیون داخلی آشپزخانه باید همه وسایل آشپزخانه را بر اساس کاربرد هایش دسته بندی شوند و سپس وسایل را در مکان های مناسب در فضای آشپزخانه جای گذاری کرد. از وسایل کاربردی آشپزخانه که تاثیر بسزایی در دیزاین آشپزخانه دارند می توان به میز و صندلی، یخچال، گاز و… اشاره کرد. بهتر است این گونه وسایل را به گونه ای انتخاب کنید که فضای کمی را در آشپزخانه اشغال کنند و با سبک دکوراسیون داخلی و دیزاین آشپزخانه مطابقت داشته باشند.

 

شما شایستگی آن را دارید که با کیفیت زندگی کنید . با انتخاب محصولات دنیته ، پولتان را ذخیره کنید . برای دریافت مشاوره می توانید با کارشناسان ما در گروه صنعتی دنیته در ارتباط باشید.

بنر ارتباط با دنیته

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *